24 Kasım 2011 Perşembe

Oxo-biyoçözünür Katkılar - Plaslife

Türkiye'de Plasbant firması tarafından hem üretimi hem de Avrupa çapında satışı yapılan Plaslife oxo-biyoçözünür katkıları tüm dünyada P-life olarak bilinmektedir. Japon ve Amerikan ortak ürünü olan P-life patentli bir teknolojidir. İsveç Teknik Araştırma Enstitüsü (SP) tarafından yürütülen ve 2011 yılının başında tamamlanan biyo-çözünme testleri neticesinde dünyadaki ilk ve tek sertifikalı ürün olmuştur. Bu testler, dünya standardı olarak kabul edilen ASTM D6954'e göre yapılmıştır ve biyo-çözünme süreci 2 yılda %95 seviyelerine kadar ulaşmıştır.
P-life, ağırlıklı olarak Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Filipinler, Tayland, HongKong, Malezya, Meksika, Endonezya, Çin ve Türkiye'de bulunan üreticileri bölgelerinde hem üretim hem de satış faaliyetlerini yürütmektedir. Güneş ışığı ve ortam sıcaklığı gibi faktörlerden etkilenen bir teknoloji olan oxo-biyoçözünür katkıların taze üretilmesi ve kısa süreli nakliyatlarla müşteriye ulaştırılması gerektiğini savunmaktadırlar. Aksi halde erken bozunma, kötü koku gibi olumsuz ve riskli sonuçlar doğması söz konusudur.
P-life (Plaslife), ayrıca ağır metal içermediğini gösteren test raporlarına sahiptir. Patentli içeriğinde bazı organik metal tuzları yer almaktadır. Bu nedenle de, diğer ürünlerden daha çevreci olduklarını söylemektedirler.


Kaynaklar : Polimer Degradation and Stability.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder