6 Şubat 2012 Pazartesi

Addi-flex Tüketiciyi Kandırmaya mı Çalışıyor ?


Addi-flex Türkiye, müşterilerinin ürettiği poşetlerin üzerindeki ibarede bazı değişiklikler yaptı. Özellikle kendilerinin hazırladığı ağır metal içerdiğini gösteren raporun konuşulmasından sonra, bazı ağır metallerin isimlerini bu ibarelerde sıralayarak, Addi-flex katkılarının bu ağır metalleri içermediğini belirtmekteler. (Kaynaklar : EMPA Report, Dr. J.P. Kaiser) Oysa sıralanan ağır metallerin ikisini hiç içermemesi, bir tanesini de çok az miktarda içermesine rağmen; başka birçok ağır metali içerdiğini kendi raporları açıkça göstermekte. (bknz. aşağıdaki tablo)

"Addi-flex hiçbir ağır metali içermez." diyemedikleri ve diyemeyecekleri halde sanki ağır metal "içermiyormuş" gibi anlaşılabilecek bu yanıltıcı ve aldatıcı ibareyi kullanmaları gerçekten etik dışı bir yaklaşım. Zaten testlerinde kullandıkları %10-20 kullanım oranlarına rağmen, sırf ürünlerini satabilmek için %1 kullanım tavsiye ederek bu etik dışı davranış biçimini çok önceden başlatmışlardı.

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden bazılarının Addi-flex kullanmaya devam etmesi, bu gerçekleri bilmediklerini gösteriyor. Umarız markasının saygınlığına inanan market ve mağaza zincirleri bu yalana alet olmaz ve tüketiciyi kandırmaya devam etmezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder