24 Kasım 2011 Perşembe

Carrefour'un Doğa Dostu Poşet Yalanı

Hemen hemen her ulusal market zinciri gibi, Carrefour da poşetlerinin üzerine "doğa dostu" ibaresini koydurdu. Fakat poşetin üzerinde doğa dostu yazması veya birkaç yılda kaybolacağını iddia etmesi, bunun gerçek olduğunu maalesef göstermiyor. Öyle ki; Carrefour, poşetlerinde Ecopure adındaki ürünü kullanıyor ve bunu açıkça poşet üzerinde de gösteriyor.
Oysa Ecopure, poşetlerin doğada kaybolmasını sağlayan bir ürün değildir. Sadece o poşetleri geri toplayıp gübreleme tesislerinde özel işlemlerden geçirmeniz koşulunda yok etmeyi sağlar. Sonuç olarak, Carrefour bu poşetleri müşterilerinin evlerinden tek tek toplayıp özel bir gübreleme tesisinde işleme tabii tutmuyorsa apaçık yalan söylüyor demektir. Hele ki doğaya karışmış ve toplanması mümkün olmayan ve olmayacak poşetlerin doğada kendi kendine kaybolduğunu iddia ediyorsa bu daha da büyük bir yalan olur. Çünkü Ecopure, doğada kaderine terk edilmiş plastiklerin yok olmasını sağlayabilecek bir ürün değildir.
Carrefour gibi bir firmanın, Ecopure ürününe ait broşürde bile yazan bu gerçekleri görememesi çok ilginç. Ve halen milyonlarca poşeti üzerlerinde "doğayı korumak elimizde" ibaresi ile doğaya zarar verecek şekilde kullanması akıl almaz bir durumdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder