24 Kasım 2011 Perşembe

Ecopure ve Ecologic nedir ?

Ecopure ve Ecologic farklı şirketlere ait ürünlerdir. Fakat aynı türde ve kullanımdadırlar. Bu ürünlerin oxo-biyoçözünür olmadıkları kendi broşürlerinde ve teknik spesifikasyonlarında dahi yazmaktadır.
Peki nedir Ecopure ? Ecopure, plastiklerin toplanarak toprak altı işlemlere veya gübreleme tesislerinde kompostlama sürecine maruz tutularak çözünmesini sağlayan bir maddedir. Bu demek oluyor ki, Ecopure ile üretilen bir plastik önce toplanmalı, sonra da bu özel işlemlerden geçirilerek yok edilmelidir. Buradaki ana çelişki şudur; oxo-biyoplastiklerin veya doğa dostu plastik olmanın ana şartı doğal ortama karıştığı takdirde kendi kendine kısa sürede çözünmesi ve tamamen kaybolmasını içermek zorundadır. Geri toplanabilen plastikler zaten yok edilmek yerine geri dönüşüme sokularak tekrar değerlendirilmektedir.
Ecopure ise toplanan plastikleri yok etmek gibi gereksiz ve mantıksız bir işlemi sağlamakta, bunun yanında doğaya karışan plastiklerle ilgili herhangi bir fayda getirmemektedir.
Bu demek oluyor ki, Ecopure veya Ecologic gibi ürünlerle üretilen plastikler doğada kendi kendilerine ASLA KAYBOLMAMAKTADIR. Bu ürünlerle plastik poşetlerini ürettiren ulusal firmalar bu gerçeği bilmiyorlar mı, yoksa bilmelerine rağmen halkı kandırıyorlar mı sorulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder