23 Kasım 2011 Çarşamba

Sürat, 12-24 ay içinde doğada kendiliğinden yok olan kargo poşetleri kulanmaya başladı.

ÖZGÜN hizmet ve kampanyalarıyla adından söz ettiren Sürat Kargo, Kargo firmaları arasında ilk olarak doğada kendiliğinden yok olan kargo poşetlerini kullanmaya başladı. Bio bozunur özellikli malzemelerden üretilen kargo poşetleri, doğaya terk edildiğinde 30 ay içerisinde tamamen toprağa karışıyor. Sürat Kargo Genel Müdürü Halis Sağırlı, günlük binlerce adet dosya faturası kestiklerini belirtti. Kargo firmaları arasında ilk kendilerinin doğada eriyebilen poşete geçtiklerini kaydeden Sağırlı, çevreye karşı olan sorumluluk ve duyarlılıklarının kendilerine bu kararı aldırdığını vurguladı. Petrol türevi olan polietilenden üretilen naylon poşetlerin daha ucuz olduğu için fazla miktarda tüketilerek çöplerle beraber tabiata atıldığını ifade eden Sağırlı “Bir naylon poşetin doğada tümüyle yok olması için yüzlerce yıl geçmesi gerekiyor. Naylon poşetlerin sadece yüzde biri geri dönüştürülüyor, yüzde 99’unun ise doğaya atılıyor ve doğada bozulmaya başladıklarında çevreye zararlı kimyasal maddeler yayarak toprağa, suya karışarak besin zincirini de kirletiyor” değerlendirmesini yaptı.
Sağırlı, kullanmaya başladıkları kargo poşetlerinin üretildiği malzeme gereği doğaya terk edildiğinde diğer plastik poşetlere göre çok daha kısa sürede doğada yok olduğunu aktardı. Sağırlı, şöyle konuştu: “Bio bozunur özellikli malzemelerden üretilen kargo poşetleri, doğaya terk edildiğinde mikroorganizmaların, ısının, nemin, güneş ışığının ve oksijenin bulunduğu ortamlarda parçalanıp 12-24 ay içerisinde tamamen toprağa karışıyor. Diğer poşetlerin ise doğada tamamen kaybolması 400 yılı buluyor.”
Diğer poşetlere göre pahalı
“Sürat Kargo olarak günlük binlerce dosya faturası kesiyoruz. Çevreye karşı olan sorumluluk ve duyarlılıklarımız bize bu kararı aldırdı. Sürat Kargo olarak normal poşetlere göre daha pahalı olan bu poşetleri kullanmaya geçmemizin altında yatan tek nedenin çevreye verdiğimiz değerdir” diyen Genel Müdür Halis Sağırlı, normal poşetlere göre daha pahalı olan bu poşetleri kullanmaya geçmelerinin altında yatan tek nedenin çevreye verdikleri değer olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak : star gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder